Vaše je pravo da – grešite

Način na koji doživljavamo naš život je takav da sami imamo najveći uticaj na ishod svakog dana. Sreća i samopouzdanje mogu stvoriti rezultate koji prevazilaze naša čekivanja, poput kontinuiranog zraka sunca čak i u oblačnom danu.
Ali, kada smo strogi prema sebi, naročito kada mislimo da nismo dovoljno dobri, život se lako i brzo može okrenuti na gore. Neočekivano možemo da se nađemo u dubokoj, tamnoj rupi. Kada više puta dozvolimo da se osećamo tako danima, nedeljama ili čak mesecima, to može imati štetne posledice na našu sreću, zdravlje, odnose i karijere.
1. Dobro vam je gde ste sada, iako u to ne verujete
Možda se to ne čini tako, ali ceo Univerzum se orkestrirao da stvori svoj život tamo gde je sada. Možda nije tamo gde želite da budete u pravu ste, ali ponekad morate da prođete kroz malo turbulencija da biste došli do dobrih stvari.
Dakle, kada se osećate kao da ste propali ili da nikada nećete postići svoje ciljeve, podsetite se da Univerzum nije rekao ne, to još nije rekao. Stalno se podsećajte da ste trenutno na savršenom mestu i da nastavite da idete napred.
2. Budite nežni prema sebi
“Budite nežni sa sobom. Vi ste dete univerzuma, ne manje od drveća i zvezda; imate pravo da budete ovde. “- Mak Ehrman
Razmišljajte na kraju dana da ste dali sve od sebe, i osećajte se dobro zbog toga. Vaše svetlo sija, bez obzira koliko je mali plamen. Čak i ako je vaš plamen najmanji na svetu, i dalje će proseći najmračniju noć.
3. Ne možete da promenite trenutak, ali možete promeniti način na koji gledate na stvari.
Sadašnji trenutak stvoren je kao kolektivna manifestacija vaših prošlih misli, reči i akcija. Verujte da ste dovoljno dobri da biste stvorili život koji želite, i to u bilo kojoj situaciji. Vaša realnost će se pozitivno izmeniti kada budete počeli da verujete u sebe.
4. Vaša prednost je pozitivno razmišljanje
Bez obzira na situaciju u kojoj se nalazite, pozitivno razmišljanje može i uvek će dovesti do pozitivnog ishoda, samo ako to želite. Snaga pozitivnosti je poklon božanske energije. Ako težite ka tome da se stvari, okolnosti i ishod promene nabolje za vas morate da zadržite svoju veru, oslobodite strah i zadržate fokus na rešenjima. Pozitivno razmišljanje je tvoje pravo rođenja. Uvek može da poboljša bilo kakvu situaciju.
5. Vaše je pravo da ne budete u pravu
Čak i tokom tih unutrašnjih borbi, ne zaboravite da se usredsredite na svoje snage. Previše često gledamo loše na naše slabosti, kao i tuđe želeći da se fokusiramo na poboljšanje. Da bi stvorili uravnotežen um, za naše telo i dušu je važno da postoje neke od naših slabosti jer će izbalansirati i našu snagu. Usmerite se na svoje snage i ono što dobro radite. Pratite put pozitivne vere i samo gledajte nova rešenja.
Tekst: Nada Grujić