Kako da sami uklonite podbradak?

podbradakPodbradak je jedan od prvih znakova starenja, ali razlog njegovog nastanka može biti i nezdrav život. Kako starimo naša koža postaje sve opuštenija, pa često dolazi do nastanka “duple” brade, ali postoji način da negujete ovaj deo lica na pravi način. Žene se iz tog razloga često okreću estetskoj hirurgiji, odnosno ugradnji implantata, koji stvaraju utisak jače čeljusne linije. Uz to, tu su i liposukcija i podizanje kože vrata.

Međutim, osim godina i nezdrave ishrane, razlog nastanka podbratka može biti i to što neprestano gledamo prema dole, uglavnom u laptop i smartfon.

“Ovo može skratiti mišiće u vratu i povećati gravitacijsku silu na području čeljusti, zbog čega se koža opušta”, tvrdi kozmetički hirurg Aleks Karidis.

S obzirom na to koliko su skupe hirurške intervencije i zatezanje kože vrata, isprobajte jedan mnogo jeftiniji i pre svega prirodniji način da se izborite s podbratkom. U pitanju je osmonedeljni program, kroz vežbe koje možete izvoditi kod kuće, a garantuje dobre rezultate.

Pravilna ishrana

Višak masti prvo će se odraziti na licu, jer ono što jedemo i pijemo može da izazove otečenost i podbulost. Rešenje je u tome da konzumirate što manje hrane koja sadrži ugljene hidrate, a unosite što više proteina i vlakana. So je takođe na “crnoj listi”, dok se preporučuju biljni čajevi i povrće poput krastavca, koji je prirodni diuretik i pomaže u izbacivanju viška vode iz organizma.

Za rezultate se treba potruditi

Kalorije nisu toliko problem koliko je to veličina porcije i na to treba obratiti najviše pažnje. Neka vam glavno jelo, na primer, bude porcija piletine ili ribe veličine dlana, a za užinu nemojte pojesti više od dvadeset badema ili indijskih oraščića.

Vežbanje se podrazumeva, a dovoljno je i 15 minuta fizičke aktivnosti dnevno kako bi se videli rezultati. Počnite sa deset iskoraka, deset sklekova, deset čučnjeva, deset triceps dipsova i plank položaja (zadržite se u tom položaju 30 sekundi uz pet ponavljanja). Svake nedelje povećavajte broj ponavljanja.

Petominutna masaža

Uz ovaj režim ishrane i vežbanja ide i petominutna masaža vilice. Ona će smanjiti podbulost i zategnuti mišiće lica, što će koži dati mlađi i zategnutiji izgled. Ovu masažu možete uraditi u kozmetičkom salonu ili sami kod kuće. Cilj je podstaći cirkulaciju i poboljšati drenažu, koja će vas osloboditi od toksina. Evo kako bi masaža trebalo da izgleda, a možete je izvoditi i pri nanošenju hidratantne kreme na lice:

1. Držite kožu ispod brade u sredini desnim kažiprstom i srednjim prstom. Dlanom leve ruke gurajte kožu prema gore sa svake strane vilice po tri puta.

2. Postavite kažiprst i srednji prst zajedno iza režnjeva uveta i masirajte u kružnim pokretima prema dole kako biste potpomogli limfnu drenažu.

3. Gledajte prema gore, istežući vrat, i dlanovima obe ruke tri puta pogurajte kožu vrata prema gore.

4. Zatim dlanovima obe ruke pogurajte kožu vrata uz viličnu liniju tri puta prema spolja.

5. Dlanovima tri puta pogurajte kožu lica od dole prema obrazima.

6. Pogurajte jednim prstom kožu ispod obrva, a zatim ispod oka, tri puta.

7. Položite ruke na sredinu čela i pogurajte kožu ka spolja tri puta.

 

Izvor: magazin.net.hr