Masaža briše bore na čelu (VIDEO)

Svake godine naše lice otkriva se jasnije radost i neprijatnost koja nam se dešava – a za sve su krive bore. Od svih brazdi na licu, najprimetnije su one oko usta i mrežica oko očiju koje najčešće nastaju od smejanja, ali najružnija je ona između očiju jer sa njom izgledamo kao da smo neprestano ljuti na sve ili, nekako, zbunjeni.

Nisu krive samo nešrijatnosti i brige – određene navike mogu naglasiti mišiće čela. Naprezanje da se usredsredimo  na nešto što gledamo – pogrešna dioptrija naočara ili dioptrija koju krijemo da ne bismo nosili đozluke koji izgled kvare ili mrštenje da bismo oči zaštitili od prejake svetlosti ili sunca, za rezultat imaju skraćivanje mišića korugator superciliaris koji leži ispod središnje polovine dotične obrve i eto nama bora.

Oni koji imaju višak novca svrate na brzu popravku botoksom koja potraje nekoliko meseci, ali kako nisam oduševljena ubrizgavanjem bilo čega neprirodnog u telo, a posebno što imam paničan strah od igala, ovakvo rešenje nije za mene. Više sam za prirodno (ako može ekonomično). Zato me je oduševio ovaj snimak kako da masažom umanjite ili, akos te uporni, izbrišete bore između očiju.

Tehnika je jednostavna i ne zahteva previše vremena. Samo moramo biti uporni, jer valja ponavljati ovu masažu svakog dana od jednog do tri puta. Vidljive promene će bit očite, kod nekih već posle prve primene ove tehnike. Ali ako to ne bude vaš slučaj, samo hrabro nastavite!

Takođe, pokušajte da kontrolišete izraz lica kada ste ljuti ili napeti, ne škiljite već idite kod oftalmologa, nosite naočari za sunce koje lepo prekrivaju oko da ne biste i pored njih morali da se mrštite. Ako ne promenite navike, džabe prstižima čupkate obrve.