Masaža je pola zdravlja

Jednom kad klijenti otkriju radosti i prednosti koje donosi masaža, obavezno postave pitanje – “Koliko često bi trebalo da dolazim?” Odgovor je samo jedan – masaža u redovnim vremenskim razmacima je najkorisnija za celokupno zdravlje.

Potpuno razumem dilemu. Verovatno se pitate da li imate uopšte vremena za udovoljavanje sebi. Ili da li možete taj novac da potrošite na nešto drugo, “pametnije”. Ili se preospitujete da li vam je stvarno potrebna… Sve su to razlozi da se ne ode maseru. Ali teško da ima onih koji su zažalili posle masaže, čak verovatno svi pomislimo da je to – sjajno potrošen novac.

Telo naporno radi svaki dan našeg života. Očekujemo da funkcioniše besprekorno, iako većina godine ispunjavamo sa premalo sna, premalo vežbanja, lošom ishranom , lošim vazduhom, lošom vodom i obiljem stresa. Ipak, koliko često obratite pažnju na signale habanja koje vaše telo šalje kroz bol u leđima, ramenima zategnutim do pucanja i ukočenim vratom?

Masaža je poziv na ponovno povezivanje sa svojim telom. Ona pruža olakšanje od napetosti i bola koje stvaraju sati za računarom, stolom, provedeni u stajanju i grbljenju iznad nekoga ili nečega. Poboljšava cirkulaciju i ispiranje toksina iz tela. Nekoliko studija koje su merile nivo hormona stresa kortizola pokazale su da ga masaža smanjuje dramatično. Kortizol se proizvodi kada smo pod stresom i ubija važne ćelije potrebne za imunitet. Kada masažom smanjimo nivo stresa (kortizola), to može pomoći da izbegnemo razboljevanje.
11321956Redovna masaža se više ne smatra luksuzom. Ona je postala deo proaktivnog plana preventivne medicine na isti način kao i vežbanje i zdrava ishrana. Lekari su čak prepoznali prednosti i često preporučuju redovne masaže svojim pacijentima.

Trošak dodavanja redovnih masaža je mali u odnosu na vreme koje biste proveli po cekaonicama a ne na poslu, poseta lekaru i lekova, da ne pominjemo lepotu nosa koji curi i ledja koja se bune tako da ne mozemo da se isptravimo.

Masaža znači priliku da se osećate istinski udobno u sopstvenom telu. Postaćete produktivnija, srećnija osoba. Masaža će poboljšati kvalitet vašeg života!

Ako poželite da isprobate zdravstvene benefite masaže, javite se na 064/15-19-655 ili porukom na mojoj fejsbuk stranici.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply