Uz masažu i starenje je lepše i lakše

starenjeRastuća populacija starijih odraslih osoba trebalo bi da uvrsti masažu kao obavezan deo zdravstvene nege koja će im umanjiti hronične bolove i dugoročno pomoći da bolje žive. Sve dosadašnje studije nedvosmisleno pokazuju da starenje i starije osobe imaju velike koristi od terapije masažom.

Redovni odlasci na masažu, pokazalo se, izazivaju opuštanje i stabilnost, utiču na efekte demencije, visokog krvnog pritiska i osteoartritisa. Kada uvrste masažu u redovni zdravstveni režim, mnoge osobe u zrelim godinama primećuju bolji kvalitet života zato što lakše podnose mnoštvo zdravstvenih problema koje godine neumitno sa sobom nose.

Masaža syatijih osoba opušta sve telesne sisteme na prirodan način , ne ostavljajući nuspojave koje su gotovo obavezan pratilac lekova. Mogu dovesti do smirivanja boli i ukočenosti u kostima i zglobovima.

Hronični bol kod starije generacije je izbegavana tema rasprava zbog pretpostavke da je živeti u bolu neizostavni deo starenja. Ovaj vrlo izlečiv problem se ne posmatra kao zdravstvena tegoba, iako se pokazalo da ozbiljno utiče na životni stil time što remeti san, svakodnevnu rutinu i socijalnu interakciju. Redovna masaža se pokazala kao odlično oružje u borbi protiv hroničnih bolova, posebno u zglobovima ramena i kolena.

“Studija sugeriše da redovna masaža može proizvesti fiziološke promene koje pridonose boljoj ravnoteži i posturalnoj kontroli”, kaže Jo Ellen Sefton, direktor laboratorije za neuromehanička istraživanja Univerziteta Auburn. “To može biti način da se smanji broj padova kod starijih osoba.”

Poklonite sebi ili nekome dragom masažu koja obnavlja telo i razgali duh – uz 20% popusta na relaks masažu celog tela do kraja januara! Ponuda važi za dame za termine radnim danima između 09 i 17 sati. Zakažite telefonom – 064/15-19-655 ili se javite u inboks.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply