Masaža čuva od prehlada i gripa

prehladaSve veći broj istraživanja ukazuje da terapija masažom može imati koristi za imunološki sistem da bi se sprečila prehlada i grip koji haraju od jeseni do proleća.

“Istraživači koji rade sa osobama sa bolestima koje kompromituju imunitet otkrili su da terapija masažom može poboljšati kako imunološki sistem funkcioniše”, rekao je Jeff Smoot, predsednik Američke asocijacije za terapiju masažom (AMTA). “Te iste prednosti mogu imati svi ljudi koji traže način da spreče razboljevanje od prehlade, gripa i drugih sezonskih bolesti.”

Masaža povećava nivo aktivnosti belih krvnih ćelija koje se bore protiv virusa. Prema istraživanju bolnice Cedars-Sinai, grupa koja je dobijala švedsku masažu doživela je značajne promene u limfocitima, koji igraju veliku ulogu u odbrani tela od bolesti. Limfociti su jedan od tri podtipa belih krvnih ćelija u imunološkom sistemu.
Šta kaže istraživanje?
U kontrolisanoj studiji sastavljenoj od HIV-pozitivnih adolescenata, učesnici koji su dobijali masažu 12 nedelja pokazali su pojačan rad imunološkog sistema. Promene imuniteta uključuju povećanje broja posebne vrste belih krvnih ćelija koje su poznate kao prirodne “ubice” (NK) sto daje brz odgovor tela prilikom virusnih infekcija.
Dodatno randomizirano istraživanje pokazalo je da žene koje boluju od prvog i drugog stepena raka dojke mogu imati koristi od masaže zbog povećanja dopamina i serotonina, a takođe se povećava i broj NK ćelija i limfocita što znači da se jača imunološki sistem i kognitivne funkcije za vreme bolesti.

Poklonite sebi ili nekome dragom masažu koja obnavlja telo i razgali duh – uz 20% popusta na relaks masažu celog tela do kraja januara! Ponuda važi za dame za termine radnim danima između 09 i 17 sati. Zakažite telefonom – 064/15-19-655 ili se javite u inboks.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply